5 съвета, с които да спасите кожата си през лятото

5 съвета, с които да спасите кожата си през лятото

С настъпване на горещите летни дни е по-вероятно да прекарвате повече време навън. А това от своя страна означава на слънце: докато сте на почивка със семейството, на басейна с приятели или просто разходка на открито, наслаждавайки се на по-топлите температури. Именно защото прекарвате повече време навън, от изключителна важност е да предпазвате кожата от вредните UV лъчи, които могат да причинят увреждане и стареене на кожата. Слънчево изгаряне, хиперпигментация, слънчеви петна и дори рак на кожата могат да звучат съвсем реални, когато не можете адекватно да защитите кожата си.

Представяме ви 5 съвета, които ще ви помогнат в спасяването на кожата ви това лято!

1. Нанасяйте слънцезащитен крем на всеки 2 часа

Когато използвате слънцезащитен крем, е важно да следвате упътването върху опаковката на продукта за максимална защита. Голяма част от бюти и дерматологичнит експерти препоръчват повторно нанасяне на продукта след излагане на всеки 2 часа, за да гарантирате непрекъсната защита от слънцето.

2. Използвайте водоустойчив слънцезащитен крем

Ако възнамерявате да се отправите към плажа или да плувате в басейна, уверете се, че използвате водоустойчив слънцезащитен крем, който няма незабавно за се измие. Слънчевите лъчи всъщност се отразяват в повърхността на водата, като по този начин ни вредят дори и докато сме в морето. Именно поради тази причина, трябва да се уверите, че сте добре покрити и защитени, докато сте се отдали на блажено спокойствие плувайки. Също така, имайте предвид, че „водоустойчив“ не означава „напълно водоустойчив“, поради което трябва да се уверите, че винаги нанасяте крем дори и след плуване.

3. Използвайте SPF 25 или по-висок

На козметичния пазар се предлагат редица и най-различни нива на слънцезащитни фактори (SPF – Sun Protection Factor/ Слънцезащитен фактор). Според последни проучвания, един от най-безопасните и най-полезните е SPF 25 (или по-висок). Всъщност, винаги избирайте по-висок фактор, когато е възможно. Това ви гарантира продукт с оптимална защита от вредните лъчи на слънцето, особено ако ще бъдете навън за по-продължителен период от време. Също така, най-добрата практика е наслояването на слънцезащитен продукт. Ако използвате хидратиращ крем, който вече има 15+ SPF в него и след това слой слънцезащитен крем Miunori, ще получите получите SPF защита от над 50!

4. Изберете широкоспектърен слънцезащитен крем

Освен висок SPF, вие също трябва да се уверите, че използвате слънцезащитни продукти с широкоспектърна защита.  Това означава, че той ще ви предпази от вредните UVB и UVA лъчи на слъцето. Всички слънцезащитни продукти имат за цел да защитят кожата ви от UVB лъчите, които причиняват слънчево изгаряне, но от друга страна, именно UVA лъчите могат да допринесат за преждевременно стареене и рак на кожата.

5. Подбирайте състава на слънцзащитния си продукт

Химичните слънцезащитни продукти съдържат вредни съставки, които могат да навредят повече, отколкото да помогнат.

Когато тези вредни компоненти се абсорбират от кожата (и попаднат след това в кръвта ви), токсичността им може да бъде заплаха за вашето здраве. Някои минерални слънцезащитни продукти същосъдържат синтетични химикали, така че не забравяйте да четете етикета, преди да нанесете каквото и да е върху лицето си. Много компании твърдят, че са “органични” или “безопасни”, но техния списък със съставки казва друго. Слънцезащитният UV крем Bature и Слънцезащитният крем Miunori Natural съдържат цинков оксид в състава си, което засега е доказано най-добрата и най-здравословната защита от слънцето!

И не на последно място, винаги използвайте слънцезащитен крем, дори и да не сте навън за продължителен период от време.Слънчевите лъчи могат да ви достигнат, когато шофирате в колата или седите до отворен прозорец. Никога не пренебрегвайте важността от слънцезащита и последствията от вредното влияние на слънчевите лъчи.

Забавлявайте се в топлото време в разгара на лятото и се доверете на 1Beauty в избора на продукти!