Магарешко мляко – тайната на Клеопатра за красива кожа

Магарешко мляко – тайната на Клеопатра за красива кожа

С новата си серия, 1Beauty ви разкрива тайната на Клеопатра за нежна и вечно млада кожа!

700 магарета – толкова животни е имала царицата на Египет, Клеопатра, които са били на нейно разположение, всеки път, когато е искала да вземе любимата си вана с мляко. Като допълнение, в Древен Рим е било популярно триене на кожата с хляб, напоен с магарешко мляко. Ефектът от тази процедура била сходна с тази, която днес ние наричаме „пилинг“.

Въпреки че въпросната процедура била само за избрани, предците ни са знаели за чудотворното действие на млякото от магаре. Този натурален продукт е бил високо ценен в Древността и това никак не е случайно. Именно високото съдържание на витамини, минерали и мастни киселини го превръщат в най-добър приятел на красивата и здрава кожа.

Ето и някои от причините, които са в основата на невероятните ползи при включване на магарешко мляко в дневната бюти рутина.

Благодарение на изключително високото съдържание на витамини A, B1, B2, B6, C, D и E, както и на калций, магнезий, фосфор и цинк, магарешкото мляко осигурява на кожата цялостно дълбоко подхранване. А антиоксидантите, от които изобилства съставът, предпазват от преждевременно стареене и видимо подмладяват кожата.

Любимият продукт на Кралицата на Египет също така е богат и на есенциални мастни киселини, които доказано успокояват дори и най-чувствителната кожа. Протеините, фосфолипидите и серамидите пък елиминират раздразненията и спомагат за бързата регенерация на клетките.

Почувствайте се като Клеопатра и се докоснете лично до тайните й за красота! И не, не е нужно да ходите чак до Египет. Достатъчно е да се доверите на първокласната натурална грижа на серията на Olivie с магарешко мляко. Доказаният анти-ейдж ефект на млякото в комбинация с органично малиново олио и невероятния аромат на всички продукти от серията я превръщат моментално във ваш фаворит. Като добавка, съставът на козметиката е изключително щадящ – БЕЗ парабени, минерални масла, изкуствени оцветители и пропилен гликол. Това превръща всеки продукт от серията в подходящ за ежедневна грижа дори за чувствителна и склонна към акне кожа на лицето.

 

За първи път в България само на сайта на 1Beauty можете да откриете продуктите на гръцката марка Olivie. Тя предлага БИО, органични и натурални продукти, подходящи за всеки тип кожа. Дори и най-чувствителните могат да се доверят на изчистения състав на марката.