Красива кожа в 3 стъпки– всеки го може!

Красива кожа в 3 стъпки– всеки го може!

За съвременната жена e все по-трудно да полага правилните грижи за своята кожа. В забързаното си ежеднежие, тя забравя за някои на вид прости, но винаги работещи правила, които биха се равнили на месеци влагане на средства и време в скъпи процедури.

В Месеца на жената, ние от 1Beauty  ви споделяме нашите 3 стъпки за правилната грижа към възвръщането на здравословното състояние на кожата.

1.Хидратация отвътре-навън

Често пренебрегваме хидратацията на организма и приемаме по-малко от нужното количество вода на дневна база. Може да звучи клиширано и вече да сте го чували десетки пъти, но едно от най-важните неща, които правят кожата ви красива и запазват свежия й вид, е пиенето на вода. Необходимостта от приемането на течности пряко се отразява върху кожата. Все пак, никой фон дьо тен не бил бил способен да скрие сухата и дехидратирана кожа на лицето.

Широко разпространено и научно доказано е също, че захарта, млечните и тестените продукти не се отразяват положително на състоянието на кожата. Затова се постарайте колкото можете да ги избягвате в своето ежедневие. Заместете ги с достатъчно количество плодове и зеленчуци, тъй като те ви доставят важни витамини и минерали, добавете и течности, и веднага ще усетите как гладът за вредни храни бива заситен.

2. Ефективна почивка

Забелязали ли сте как при липса на качествен сън, не само вие, а и кожата на лицето ви е суха и изтощена?

Неслучайно хората са казали „Сън за красота“ – именно той може да е главен заподозрян при влошено състояние на кожата. Ако искате то да се подобри, второто нещо, на което трябва да обърнете внимание, е да се наспивате добре през нощта. Според експертите оптималното количество сън за денонощие трябва да е 7-8 часа, нито повече, нито по-малко. Точно толкова време е нужно на вас и вашата кожа да се почувствате отпочинали и бодри.

3. Създайте си ефективна сутрешна и вечерна рутина

Обикновено поради неправилна грижа за кожата на лицето, забелязваме появата на черни точки и замърсени пори. Всяка кожа е различна и всеки организъм притежава своята индивидуалност. Но това, което знаем със сигурност е, че всяка кожа има нужда от правилна ежедневна грижа.

Като започнем от хидратацията на сутринта след ставане от сън:

  • Почистете лицето с тонер. Независимо, че е сутрин, естественото омазняване на кожата оказва своето влияние и тази стъпка не бива да се пропуска ако искаме здрава кожа. Подходящ продукт с анти-ейдж ефект е Тонерът с екстракт от охлюв Haute Cuisine, а за всеки тип кожа – Тонер с 98% Алое Вера;
  • Продължете с крем за лице или хидратиращ продукт. За правилна хидратация е необходимо да се подбере подходящият продукт в зависимост от кожата: за зряла кожа препоръчваме Крем за лице с екстракт от охлюв Haute Cuisine; за нормална до смесена кожа бихме заложили на  Хидратиращ крем Aqua Marine; а за млада и проблемна кожа –Крем с 80% Алое Вера;
  • Винаги завършайте дневната грижа със слънцезащита:за защита от вредните слънчеви UVA и UVB лъчи, се препоръчва използването на крем с висок фактор. Ние бихме се доверили на Bature UV Крем SPF 47 PA+++ – изключитено подходящза ежедневна защита и дори база за грим.

При контакт на вредните лъчи с дехидратирана, твърде светла или по-зряла кожа, има огромен шанс от образуване на хиперпигментация на кожата. Тя се изразява в малки кафеникави петънца на по-чувствителни места от лицето (зоната около очите и носа), затова последната стъпка, а именно слънцезащитата не бива да бъде пренебрегвана.

Вечерната рутина е също толкова важна, колкото и тази през деня. С тази разлика, че кожата ни се възообновява през нощта и е добре да й дадем възможност да го направи, като обаче я подкрепим с правилните продукти.

  • Първата и най-важна стъпка е почистване на лицето от ежедневния грим и други замърсявания. За целта подходящ продукт е Почистващата пяна Bature, която едновременно ще почисти и подхрани кожата;
  • Втора стъпка е хидратиране кожата на цялото лице и шията. То също се определя в зависимост от типа кожа, но целият ни екип е влюбен в Подхранващия гел с 99% Алое Вера, който е подходящ за всеки тип кожа и може да се използва за хидратация на цялото тяло по всяко време на деня;
  • Последната стъпка не е задължителна, но е доста важна във вечерната грижа за кожата, а тя е правилната грижа за зоната под и около очите.
    Важно е, независимо от възрастта и типа кожа, да се взимат навременни мерки за предодвратяване появата на бръчки и тъмни кръгове. Подходящ продукт е Околоочният крем с екстракт от охлюв Haute Cuisine, който моментално заглажда и прикрива видимите бръчки, именно в една от най-чувствителните зони на лицето.

И не забравяйте, че всяка жена е красива сама по себе си. Поддържането на здрава кожа идва не само отвън-навътре с козметика, а и отвътре-навън. Затова бъдете обичани и обичайте себе си, въпреки всички малки недостатъци, които имаме!

В секция „Лице“ в сайта на https://www.1beauty.eu/ще можете да откриете всички нужни за вас продукти, свързани с правилна грижа за кожата на лицето!

Очакваме ви!