Чудесата на екстракта от охлюви

Чудесата на екстракта от охлюви

Охлювите са странно изглеждащи същества, познати ни най-вече като вредители в градините и като деликатес от Френската кухня. Малцина са запознати с техните многобройни лечебни действия върху кожата и все още много хора потреперват само при мисълта да докоснат охлюв, а какво остава за идеята да намажат лицето си с неговата слуз.

Азиатците, като практични и обърнати към природата хора, са намерили по-красивата му страна и въвеждат нова тенденция в продуктите за красота – започват да използват екстракт от охлюви в кремове, маски и серуми за лице и ръце.

Охлювният екстракт, познат още като слуз от охлюв, има дълга история датираща от Древна Гърция, където се използва за лечение на кожни изгаряния и възпаления. Въпреки скептицизма, все повече хора се убеждават в невероятните резултати – хидратирана, млада и жизнена кожа.

Според блога “Красивата кожа”, антиоксидантните свойства на екстракта (особено витамин Е) подпомагат борбата срещу възрастта и появата на свободни радикали, причинени от алкохол, замърсяване и стрес. В комбинация с витамините А и С, той спомага за поддържането на хидратирана и добре подхранена кожа.

Как се добива екстрактът от охлюв?

Охлювният екстракт придоби популярност в сферата на козметиката, но много хора не знаят как се добива.

Процесът е следният:

Охлювите са потопени в специална парна баня, където водата съдържа озон, който убива бактериите. Водата е се поддържа в строг температурен диапазон, за да бъде безвредна за охлювите. Те отделят секрета си по естествен начин. След това течността се филтрира няколко пъти, за да се осигури чистота.

Въпреки че самият екстракт е прозрачен, той е пълен с набор от ценни вещества като хиалуронова киселина, гликопротеин, протеогликани и антимикробни и медни пептиди, всички от които обикновено се използват в продуктите за красота и са полезни за кожата. Тези елементи предпазват кожата на охлюва от увреждане, инфекция, сухота и ултравиолетови лъчи, казва Морийн от Yesstyle.com. По същия наичин екстрактът влияе и върху човешката кожа.

Как екстрактът от охлюв печели популярност?

Наскоро в Токио е отворила врати клиниката “Охлюв за лице”, съобщава в. Телеграф, която предлага уникални грижи на своите клиенти. “Лечението включва терапевт, който поставя охлюви директно върху лицата на клиентите и позволява на мекотелите да се движат на случаен принцип, оставяйки пътеки от слуз. Следите на охлювите са ключът към чиста и сияйна кожа, тъй като съдържат коктейл от протеини, антиоксиданти и хиалуронова киселина, които помагат на кожата да задържи влагата, да намали възпалението и да премахне мъртвата кожа.“

Благодарение на процъфтяващата индустрия за красота в Корея (т.н. K-Beauty), екстрактът за охлюви се интегрира в нови продукти, които стават все по-популярни и на Запад.

Ако искате да сте в крак с най-новата „тенденция на охлювите”, ние в Beauty Bakery Ви препоръчваме линията Haute Cuisine – премиум продукти, съдържащи 60% екстракт от охлюв!

Серумът за бръчки съдържа 60% екстракт от охлюви, както прополис, мед и аденозин, които са от ключово значение за постигането на хидратирана, стегната и гладка кожа

Дълбоко почистващият и хидратиращ тоник с екстракт от охлюв и патентована формула Bio-Complex 10 омекотявакожата и спомага за намаляването на бръчките, като остава свежо усещане.Кремът за окоолочен контур с охлювен филтрат, екстракти от камелия, лайка, алое вера и хиалуронова киселина хидратира в дълбочина нежната кожа около очите, заличава бръчките, съживява кожата и намалява тъмните кръгове под очите.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_empty_space][vc_column_text]Съдържаща ниацинамид и аденозин, премиум емулсията от охлювипочиства в дълбочина и балансирамазната и суха кожа, като й придава чист и сияещ вид и видимо намалява бръчките.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwc3R5bGUlM0QlMjJjbGVhciUzQWJvdGglM0IlMjIlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_column_text]

Подхранващият крем съдържа 60% екстракт от охлюв, женшен, мед и злато, както ипатентованата формула от натурални екстракти Bio-complex 10, които успокояват и пречистват кожата, като едновременно с това се грижи за перфектната й хидратация.[/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDZGl2JTIwc3R5bGUlM0QlMjJjbGVhciUzQWJvdGglM0IlMjIlM0UlM0MlMkZkaXYlM0U=[/vc_raw_html][vc_column_text]Удобна и лесна за употреба маска за лице за еднократна употреба с двоен ефект, която съдържа екстракт от охлюв, Bio-complex 10 формула, ниацинамид и аденозин, които освежават кожата, омекотяват я и намаляват бръчките.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

* Отметката GDPR е задължителна

*

I agree